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Select Rules Pertaining to Social Media Below 
 
Question 110.01 
Question: A communication made in reliance on Rule 134 must contain the 
statement required by Rule 134(b)(1) and information required by Rule 
134(b)(2), unless the conditions of Rule 134(c) are met. In addition, if the 
communication solicits from the recipient an offer to buy the security or requests 
the recipient to indicate whether he or she might be interested in the security, it 
must include the statement required by Rule 134(d). 
Some electronic communication platforms, such as those made available through 
certain social media websites, limit the number of characters or amount of text 
that can be included in the communication, effectively precluding display of the 
required statements together with the other information. Under what 
circumstances would the use of a hyperlink to the required statements satisfy 
the Rule 134(b) or Rule 134(d) requirements? 
Answer: Recognizing the growing interest in using technologies such as social 
media to communicate with security holders and potential investors, the staff will 
not object to the use of an active hyperlink to satisfy the requirements of Rule 
134(b) or Rule 134(d) in the following limited circumstances: 

• The electronic communication is distributed through a platform that has 
technological limitations on the number of characters or amount of text that 
may be included in the communication; 
  

• Including the required statements in their entirety, together with the other 
information, would cause the communication to exceed the limit on the 
number of characters or amount of text; and 
  

• The communication contains an active hyperlink to the required statements 
and prominently conveys, through introductory language or otherwise, that 
important or required information is provided through the hyperlink. 

Where an electronic communication is capable of including the required 
statements, along with the other information, without exceeding the applicable 
limit on number of characters or amount of text, the use of a hyperlink to the 
required statements would be inappropriate. [April 21, 2014] 
 
Question 110.02 
Question: Some electronic communication platforms, such as those made 
available through certain social media websites, permit users to re-transmit a 
posting or message they receive from another party. When an issuer distributes 
an electronic communication in compliance with Rule 134 or Rule 433, must the 
issuer ensure compliance with Rule 134 or Rule 433 of a re-transmission of that 
communication by a third party that is not an offering participant? 
Answer: If the third party is neither an offering participant nor acting on behalf 
of the issuer or an offering participant and the issuer has no involvement in the 
third party’s re-transmission beyond having initially prepared and distributed the 
communication in compliance with either Rule 134 or Rule 433, the re-



transmission would not be attributable to the issuer. As explained in Securities 
Act Release No. 33-8591 (July 19, 2005), “[W]hether information prepared and 
distributed by third parties that are not offering participants is attributable to an 
issuer or other offering participant depends upon whether the issuer or other 
offering participant has involved itself in the preparation of the information or 
explicitly or implicitly endorsed or approved the information.” [April 21, 2014] 
 
Question 164.02 
Question: An electronic communication relying on the exemption in Rule 165 
must contain the legend required by paragraph (c)(1) of that rule. Some 
electronic communication platforms, such as those made available through 
certain social media websites, limit the number of characters or amount of text 
that can be included in the communication, effectively precluding display of the 
legend together with the other information. Under what circumstances would the 
use of a hyperlink to the legend satisfy the Rule 165(c)(1) requirement? 
Answer: Recognizing the growing interest in using technologies such as social 
media to communicate with security holders, the staff will not object to the use 
of an active hyperlink to satisfy the requirements of Rule 165(c)(1) in the 
following limited circumstances: 

• The electronic communication is distributed through a platform that has 
technological limitations on the number of characters or amount of text that 
may be included in the communication; 
  

• Including the legend in its entirety, together with the other information, would 
cause the communication to exceed the limit on the number of characters or 
amount of text; and 
  

• The communication contains an active hyperlink to the required legend and 
prominently conveys, through introductory language or otherwise, that 
important or required information is provided through the hyperlink. 

Where an electronic communication is capable of including the required legend, 
along with the other information, without exceeding the applicable limit on 
number of characters or amount of text, the use of a hyperlink to the required 
legend would be inappropriate. This position also applies to written 
communications that constitute solicitations made in reliance on Exchange Act 
Rule 14a-12 and pre-commencement written communications subject to 
Exchange Act Rules 13e-4(c), 14d-2(b) and 14d-9(a). [April 21, 2014] 
 
Question 232.15 
Question: With the exception of free writing prospectuses that comply with Rule 
433(f)(1), a free writing prospectus distributed in reliance on Rule 433 must 
contain the legend required by Rule 433(c)(2)(i). Some electronic 
communication platforms, such as those made available through certain social 
media websites, limit the number of characters or amount of text that can be 
included in the communication, effectively precluding display of the required 
legend together with the other information. Under what circumstances would the 
use of a hyperlink to the required legend satisfy Rule 433(c)(2)(i)? 
Answer: Recognizing the growing interest in using technologies such as social 
media to communicate with security holders and potential investors, the staff will 
not object to the use of an active hyperlink to satisfy the requirements of Rule 
433(c)(2)(i) in the following limited circumstances: 



• The electronic communication is distributed through a platform that has 
technological limitations on the number of characters or amount of text that 
may be included in the communication; 
  

• Including the required legend in its entirety, together with the other 
information, would cause the communication to exceed the limit on the 
number of characters or amount of text; and 
  

• The communication contains an active hyperlink to the required legend and 
prominently conveys, through introductory language or otherwise, that 
important or required information is provided through the hyperlink. 

Where an electronic communication is capable of including the required legend, 
along with the other information, without exceeding the applicable limit on 
number of characters or amount of text, the use of a hyperlink to the required 
legend would be inappropriate. [April 21, 2014] 
 
Question 232.16 
Question: Some electronic communication platforms, such as those made 
available through certain social media websites, permit users to re-transmit a 
posting or message they receive from another party. When an issuer distributes 
an electronic communication in compliance with Rule 134 or Rule 433, must the 
issuer ensure compliance with Rule 134 or Rule 433 of a re-transmission of that 
communication by a third party that is not an offering participant? 
Answer: If the third party is neither an offering participant nor acting on behalf 
of the issuer or an offering participant and the issuer has no involvement in the 
third party’s re-transmission beyond having initially prepared and distributed the 
communication in compliance with either Rule 134 or Rule 433, the re-
transmission would not be attributable to the issuer. As explained in Securities 
Act Release No. 33-8591 (July 19, 2005), “[W]hether information prepared and 
distributed by third parties that are not offering participants is attributable to an 
issuer or other offering participant depends upon whether the issuer or other 
offering participant has involved itself in the preparation of the information or 
explicitly or implicitly endorsed or approved the information.” [April 21, 2014] 
	
  


